Herballife atau Herbalife ?

January 26th, 2013 No comments

Herballife atau Herbalife?

Jangan keliru. Produk nutrisi terbaik di dunia sekarang adalah Herbalife dan bukannya Herballife . Mungkin ramai yang mula terdengar-dengar tentang Herbalife tapi masih tak tahu tentang Herbalife ini. Sesungguhnya semakin ramai orang Malaysia yang sedang menggunakan Herbalife shakes sebagai gantian makanan mereka untuk sarapan dan makan malam. Makin ramai yang mula sedar keburukan pemilihan makanan mereka selama ini yang tidak membantu langsung diri mereka untuk menjadi lebih sihat dan bertenaga.

Sebenarnya bukan sahaja ramai! Tapi sangattttttt ramai tau orang Malaysia yang minum Herbalife shakes setiap hari. Bayangkanlah pada Spectacular Herbalife 2012 tahun lepas hanya 6000 pengedar Herbalife yang menyertai acara tahunan ni tapi pada tahun ini jumlah keseluruhan pengedar yang menyertai event Spectacular 2013 adalah seramai 15000 orang! Haa anda memang tak salah kira..Memang ada 3 zero kat situ…So almost triple ok. Luarbiasa!! So rugilah kalau anda masih belum betul-betul kenal Herbalife yang sebenar dan bukannya herballife. Hehe

So, apa yang anda tunggu lagi? Semakin ramai orang Malaysia yang jadi semakin kurus, semakin sihat dan semakin cantik dengan herbalife! Takkan anda masih mahu makan nasi lemak, mee goreng dan roti canai teh tarik sebagai sarapan lagi? Makan malam pulak macam mana? Nasi lagi?Masih terkeliru antara herbalife dan herballife ? Badan anda berhak untuk mendapat nutrisi yang terbaik di dunia. Hubungi saya di 012-3548491 atau email kepada saya : salehajayiddin@gmail.com untuk mengetahui lebih lanjut tentang herbalife.

 

Categories: Herbalife, Kurus Dengan Herbalife Tags:

Kurus dengan Herbalife walaupun makan nasi setiap hari!

September 9th, 2012 No comments

Sejak kecil saya memang tak pernah rasa macamana jadi kurus,semangat nak kuruskan badan ni tak pernah hilang. Kadang-kadang jer rasa down sikit bila dah tak berjaya nak turunkan berat badan walaupon dah cuba macam-macam program diet. Alhamdulillah akhirnya saya jumpa Herbalife dan berjaya kurus dengan Herbalife. Kalau tak memang forever lah berat 3 angka…siapa lah nak berat camtu kan?

Setiap orang berbadan besar ni mestilah nak kuruskan ? nak cantik, nak sihat macam orang lain. hehehe perempuan semua sama jer besar mana pon badan kita, berat macamana pon kita tetap simpan angan-angan nak kuruskan badan, simpan angan-angan nak jadi cantik, sihat dan dapat pakai baju cantik2 macam perempuan-perempuan kurus…hahaha. Semua orang boleh jadi kurus, sihat dan cantik jika kita betul-betul berusaha dan jaga permakanan kita. Kita nak kurus ni bukan untuk sehari dua jer tapi kalau boleh kita nak selalu kurus, cantik dan sihat kan? Yang penting kena betul-betul fokus!

Tak susah pon nak kurus dengan Herbalife ni. Tak payah nak berlapar tak makan nasi bagai. Dulu masa awal-awal nak kurus saya ambil jalan mudah dengan membuang nasi dari menu harian saya. Buat diet yang kurangkan karbohidrat. Buat diet ni sebab terikut-terikut sangat apa yang saya baca di internet tentang orang yg boleh kurus dengan cepat kalau kalau tak makan nasi atau makan kurang karbohidrat setiap hari. Saya tak study betul-betul pon apa efek kalau tak ambil karbohidrat. Cuma ingat nak ambil jalan mudah.  Tapi setiap hari memang terseksa la sebab perlu diet nasi hehe. Orang makan nasi sedap2 kita makan lauk jer. Tapi alhamdulillah lepas jumpa Herbalife baru saya tahu yang kita masih boleh kurus walaupon makan nasi setiap hari! Serius! Semua orang boleh kurus dengan Herbalife walaupon masih makan nasi setiap hari ni sebenarnya. Sedap kot makan nasi. Heheh rugi sangat lah sesiapa yang diet sampai sanggup tak makan nasi ni. Orang Malaysia semua nak makan nasi kan? So tak perlu pening-pening, anda masih boleh kurus walaupon makan nasi setiap hari, masih boleh cantik dan masih boleh kekal bertenaga setiap hari!

Dengan hanya minum 2 Herbalife shakes yang sedap dan 1 hidangan nasi berlauk pada waktu tengah hari setiap hari, saya dapat turunkan 24kg dalam masa 8 bulan. Jika anda nak tahu lebih lanjut cara nak kurus dengan Herbalife, sila email kepada saya salehajayiddin@gmail.com atau sms/whatsapp ke 012-3548491.

Puasa dengan Herbalife

July 22nd, 2012 No comments

Puasa dengan Herbalife

Walaupon berpuasa sepanjang hari, saya kekal cergas dan bertenaga untuk buat aktiviti harian macam biasa. Nak tahu rahsia saya? Tentulah dengan mengambil shakes Herbalife yang penuh nutrisi Herbalife ni. Pagi2 shakes masa sahur dan kekas bertenaga sepanjang hari berbanding dengan semasa saya bersahur dengan nasi zaman dulu-dulu. Shakes Herbalife memberikan tenaga yang kita perlukan semasa berpuasa.

puasa dengan Herbalife

Tak susah pon nak puasa dengan Herbalife ni. Amat mudah nak buat shakes pagi-pagi dan tak rasa penat pon berpuasa walaupun cuma ambil shakes Herbalife masa sahur. Kalau dulu selalu ambil nasi masa sahur atau lebih teruk lagi tak sahur langsung sebab tak sempat nak sediakan makanan untuk sahur or malas nak bangun. hehehe

Saya nak kurus jadi saya kena pastikan saya ambil 2 shakes 1 sajian makanan biasa sepanjang bulan puasa ini. Jika anda nak tahu lebih lanjut bagaimana saya puasa dengan Herbalife dan bagaimana saya turunkan berat sebanyak 24kg dalam masa 8 bulan, hubungi 012-3548491 atau emel kepada salehajayiddin@gmail.com

Herbalife Diet – Saya dah turun 24kg!

July 17th, 2012 No comments
herbalife diet 1

sebelum herbalife diet

Herbalife Diet

Dulu masa saya tercari-cari program diet yang sesuai untuk kuruskan badan ni banyak gak duit yang habis tapi badan tetap maintain camtuh. tak kurus-kurus gak. Huhu bukan senang rupanya nak cari program diet yang betul-betul sesuai ni. Kena try macam-macam dan banyak gak program diet yang saya dah cuba sebelum saya jumpa herbalife diet ni. Saya memang nak kurus jadi usaha nak kuruskan badan tu memang selalu jer ada.

Sebelum saya jumpa atau mula herbalife diet nih, saya dah cuba diet tanpa karbohidrat, diet minum jus konon bole kurus dan diet minum jus prune apa tah. hahaha. Diet tanpa karbohidrat ni memang boleh turunkan berat badan. Saya turun 10kg dalam masa sebulan tapi masa tu saya baru habis belajar so boleh la duduk rumah je tahan lapar tak buat senaman pon. Berat turun tapi memang seksa la nak tahan tak makan nasi. Hari ibu kerja oklah boleh tahan lagi. Kalau hujung minggu mahu rasa nak nangis jer tengok ibu masak asam pedas ikan pari yang super sedap tapi sebab kena diet nak turunkan berat badan terpaksa ratah je ikan tak sentuh pon nasi sebab nasi tu karbohidrat. Karbohidrat memang pantang besar wooo…Ikan pedas makan centu je tak syok ler… T_T

Lepas turun 10kg..kurus lah jugak kan dapat la berat badan bawah 100kg…heheh tapi pastu tak mampu dah nak diet tanpa karbohidrat sebab dah mula kerja kat KL. Kerja pulak setiap hari kena ulang-alik pergi KL. Drive kereta setiap hari kerja sampai malam setup network untuk client. Balik dah tengah malam. Kerja tak tentu masa. Masa makan berterabur. Diet tanpa karbohidrat nih memang dah tak sesuai dah sebab kerja banyak penat gile lapar gile…pastu habis setup network pukul 1 pagi…pastu pegi makan malam..lepak lagi..hahahah amek kauuu berat naik secara zass…hehe makin lama makin gemuk ler i…

Then after 5 months kerja dapat offer kerja dengan Pet. Kerja Pet gaji banyak tapi meeting pon byk, makan pon makin banyak. Kalau meeting je ade free food..kuih sedap-sedap mee goreng tuna crepe, chicken pai…mau tak jadi paling comel. Masa ni tak tahu lagi pasal herbalife diet , asyik google sana sini jumpa lah pasal jus oren yang tengah popular masa tuh. Gambar orang jadi kurus sebab minum jus oren tu bersepah kat internet or surat khabar… huhu. Of course lah beli sebab takmo ketinggalan hahahah. Beli 3 kotak terus mahal kauuu tapi sebab ade duit kan. Apa lah sangat kalau memang jus oren ni boleh tolong kuruskan badan ni..investment la katekan..heheh tapi harapan jer lah..jus oren ni susah nak telan..manis gile…memula tuh telan je lah sebab dah beli 3 kotak kau..rugi lor. jus oren kena minum masa lunch..breakfast and dinner makan macam biasa..lunch kena minum jus oren..tak dapat keluar makan dengan kawan2..sobs..kena telan jus oren tak sedap plak tuh..sedeh woo. so last2 tak tahan..abandoned…huh babai jelah jus oren tak sesuai lah..

Usaha lagi.. kali nih google lagi pasal nak kurus jumpa pulak jus prune .. pagi sebotol malam sebotol..spesel gak sebab dah siap label botol siang and malam. huhu minum lah sebulan tapi harapannnn gak. apehal tah. dalam internet tengok testimoni boleh turun berpuluh kilo bagai. nih dah sekotak sekilo pon tak. hurmm..bila study balik pasal cara sihat nk kurus nih baru sedar nak kurus ni kena makan kalori kurang dari kalori yg badan perlukan. pastu kena senaman..minum jus oren ke jus prune ke..kalau kalori makanan yang lain beribu kalori mmg la tak turun berat tuh. Hurmm… so camne ni?

herbalife diet

dengan herbalife diet

Sampai lah satu hari, terjumpa pasal Herbalife diet kat internet. terjumpa seorang pengedar herbalife…Cik Emi saya. heheh…tgk testimoni dan pengalaman dia guna herbalife bole turunkan berat dan bila study balik mmg herbalife diet nih sebenarnya hanyalah makanan untuk badan tapi dengan kalori yang lebih rendah. Kena ganti breakfast dan dinner dengan shakes herbalife masa lunch jer boleh makan nasi. Yes boleh makan nasi tau. Makan nasi tu nikmat woo. hehehe So macam tak susah jer nak ikut dan memang cara herbalife diet ni betul…makan dengan jaga kalori intake. Semangat saya nak kurus tu memang tinggi jadi memang ikut je apa yang coach beritahu dan ajar. akhirnya dapat turun 24kg dalam masa 8 bulan… Haaa, anda takmo ke kurus ? Nak tunggu sampai bila lagi tu? Raya nak dekat ni takkan nak pakai baju XXXL? Sampai bila nk pakai baju kurung yang besar2? Cukuplah tu…berubahlah demi kesihatan diri sendiri. Anda yang bertanggungjawab atas kesihatan sendiri…Orang lain bukan kisah pon pasal kita kan? Nak tahu lebih lanjut boleh emel saya di salehajayiddin@gmail.com atau hubungi saya di 012-3548491 Kita sama-sama usaha untuk kurus dan langsing dengan herbalife ok? Chaiyokkkkkkk!!! :)

Langsing dengan Herbalife – Kebaya bukan lagi satu mimpi !

July 11th, 2012 No comments

Langsing dengan Herbalife

InsyaAllah kita bakal menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang penuh keberkatan tak lama lagi. Selalunya selain daripada meningkatkan amal ibadat kita, semua orang baik lelaki atau perempuan akan cuba untuk menurunkan berat badan masing-masing sepanjang bulan puasa untuk kelihatan lebih langsing dengan herbalife di hari raya dan untuk memudahkan mereka melakukan ibadat dengan lebih baik.

Langsing dengan herbalife bukanlah sesuatu yang mustahil. Saya sendiri telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 24kg dalam masa 8 bulan. Herbalife telah benar-benar merealisasikan impian saya nak kurus selama ini. Saya tidak pernah terfikir akan mendapat berat badan kurang dari 100kg. Terlalu lama dengan angka 100kg itu menyebabkan saya pasrah dan menerima kenyataan tentang masalah kegemukkan ini. Untuk anda yang berbadan besar dan berat badan melebihi 100kg, jangan putus asa! Anda masih berpeluang untuk tampil langsing di hari raya nanti dengan herbalife.

langsing dengan herbalife

Anda tidak perlu merasa rendah diri lagi setiap kali hendak membeli pakaian hari raya yang bersaiz XXL, XXXL atau lebih teruk lagi  jika pakaian yang kita minat tu takda size pula. Saya sendiri mempunyai masalah untuk membeli pakaian hari raya yang cantik. Selalunya pakaian untuk orang gemuk semuanya tak cantik dan besar. Beli baju apa-apa pon ada perkataan “PLUS” yang merujuk kepada extra besar. Hahaha. Sedih tapi itulah hakikat berbadan besar. Kita tiada pilihan untuk memilih pakaian yang cantik kerana bentuk badan yang besar.
.

Jika anda ingin kelihatan kurus, langsing dan cantik di hari raya nanti serta dapat memakai pakaian hari raya yang meletup seperti kebaya, anda mesti bertindak segera. Jangan bertangguh untuk menurunkan berat badan. Kita yang perlu membuat keputusan untuk menjadi diri kita yang lebih baik. Pedulikan orang lain kerana kita yang setiap hari membawa beban sebanyak 100kg. Anda gembira ke bawak beban 100kg setiap hari? Hubungi saya untuk mendapatkan penerangan yang lebih lanjut tentang bagaimana saya boleh kelihatan langsing dengan herbalife . Anda juga tidak terlambat untuk melakukan perubahan. Inilah masanya! 012-3548491 atau emel kepada salehajayiddin@gmail.com